EN12767

De Toad® en de EN12767

Botsveilige objecten correct plaatsen wordt eenvoudiger met de Toad®. Naast ongevoeligheid voor grondsoorten, worden de effecten van saturatie verminderd en de veroudering van afschuifconstructies worden door de overcapaciteit gecompenseerd.

Eerste probleem:

De certificering van botsveilige masten NEC is een lastig evenwicht tussen hoe strak het bovendeel van de mast op het grondstuk vast zit. Zit de constructie te los, valt de mast al om zonder aanrijding. Zit deze te vast, dan haalt ie de test niet.
Tijdens de bots-test hoeft niet aangetoond te worden wat de invloed van tijd met de constructie zal doen. Roest, bouten te vast aandraaien, in de grond zakken van de mast, dit alles wordt niet getest, terwijl de geplaatste masten daar allemaal last van hebben.


'

Tweede probleem:

Het testen van botsveilige masten wordt dan weer in Soil -S-, dan weer in zand, dan weer in modder gedaan. Alle testers roepen dat hun testcondities het meest representatief zijn en aantonen dat hun mast dus altijd zullen functioneren. Maar dit zijn aannames en er zijn weinig plaatsen waar de plaatsing overeenkomt met de test. En al helemaal geen plekken waar dat gedurende de inrichtingsperiode zo blijft.

onze oplossing: de TOAD®

Zorg voor een bredere marge door middel van een TOAD®. Met de TOAD® dalen de waardes voor TIFF en AISI, zelfs in testmedium ‘lucht’. Grondsoort en verzadiging hebben geen invloed meer, veroudering van systemen worden (tot op zekere hoogte) gecompenseerd, inzakken van de mast wordt voorkomen.

Wilt u de TOAD® gaan inzetten?

U kunt de TOAD® kopen bij verschillende masten-fabrikanten. Als u meer wilt weten over de TOAD® en andere innovatieve producten van PowerCast, nodigen wij u van harte uit om ons te bezoeken op de InfraCampus in Harderwijk! Neem contact met ons op via telefoonnummer 0413 490 049 of stuur een e-mail naar hildegarde@powercast.nl om een afspraak te plannen.